Algemene Voorwaarden


ALGEMENE VOORWAARDEN VAKANTIEVERHUUR

IN DEZE VOORWAARDEN
Met Costa Andalucía Holidays wordt bedoeld de verhuurorganisatie Costa Andalucía Homes S.L.
Met eigenaar wordt bedoeld de rechtmatig eigenaar van de accommodatie.
Met accommodatie wordt bedoeld het vakantiehuis appartement, penthouse, villa etc.
Met gast(en) wordt bedoeld de persoon (personen) die genoemd wordt (worden) in de boekingsbevestiging en in de gastenlijst en/of de persoon (personen) die in de accommodatie verblijft (verblijven)

BOEKING
Nadat u de boekingsbevestiging heeft ontvangen, heeft u 7 dagen de tijd om de aanbetaling te voldoen. De accommodatie wordt in deze periode voor u gereserveerd. De boeking wordt definitief voor u vastgezet nadat de aanbetaling door ons ontvangen is.

AANVAARDING VAN DE VOORWAARDEN
De gast(en) die genoemd wordt (worden) in de boekingsbevestiging garandeert (garanderen) dat hij of zij bevoegd is (zijn) om in te stemmen met deze algemene voorwaarden en bepalingen, en handelt (handelen) in naam van alle gasten met inbegrip van gasten die eventueel op een latere datum nog worden toegevoegd aan het reisgezelschap. De gast(en) die genoemd wordt (worden) in de boekingsbevestiging zal (zullen) erop toezien dat alle gasten die in de accommodatie verblijven zich houden aan de voorwaarden, huisregels en/of regels die gelden binnen het complex/ vakantieresort. De accommodatie is uitsluitend bedoeld als vakantieverblijf, en alle gasten zullen de accommodatie dus aan het eind van de overeengekomen huurperiode weer verlaten. Met het doen van de aanbetaling wordt bevestigd dat deze algemene voorwaarden worden aanvaard, en wordt de correctheid van de op de boekingsbevestiging vermelde details en gegevens bevestigd.

GASTENLIJST
Samen met de boekingsbevestiging ontvangt u een gastenlijst. Op deze gastenlijst moet(en) de naam (namen) en leeftijd(en) en paspoortnummer(s) van de gast(en) vermeld staan die in de accommodatie verblijft (verblijven). De gastenlijst moet per omgaande volledig ingevuld per e-mail worden verzonden naar info@costaandalucia.com

BEZETTING
De bezetting van de accommodatie is beperkt tot het aantal personen zoals aangegeven in de woningomschrijving of vermeld op het boekingsformulier tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. De gast(en) zal (zullen) de accommodatie niet onderverhuren of delen met gasten anders dan omschreven op de gastenlijst. Elke extra bezetting moet voor aankomst schriftelijk worden aangemeld bij, en goedgekeurd door, Costa Andalucía Holidays. Costa Andalucía Holidays behoudt zich het recht voor om alle wettelijke middelen in te zetten om personen die onaangekondigd en buiten medeweten van Costa Andalucia Holidays in de accommodatie logeren uit de accommodatie te verwijderen/ laten verwijderen. De gast(en) gaan ermee akkoord de accommodatie met de grootst mogelijke zorg te behandelen.

ZELFSERVICE / ALLEEN LOGIES
Het verblijf in de accommodatie is op basis van logies. Er zijn geen maaltijden voorzien of inbegrepen in de prijs, uw accommodatie wordt echter geleverd met een volledig uitgeruste keuken zodat u uw eigen maaltijden kunt bereiden. Meestal zijn er enkele basisproducten aanwezig zoals thee, koffie, suiker, en een fles drinkwater.
Indien gewenst kan voor aankomst een boodschappenpakket worden bezorgd tegen een vergoeding afhankelijk van de opgegeven bestelling. Dergelijke boodschappenpakketten kunnen tot 2 weken voor aankomst via e-mail worden doorgeven aan info@costaandalucia.com.

BETALINGEN
De aanbetaling van 40% dient te worden voldaan binnen 3 dagen nadat de reserveringsbevestiging is ontvangen. De boeking wordt definitief zodra de eerste aanbetaling binnen is. Het restantbedrag moet uiterlijk 6 weken voor aankomst worden voldaan.

BORGSOM
Per boeking wordt een waarborg berekend voor vergoeden van eventuele schade aan accommodatie of goederen in en om de accommodatie. De borg moet samen met de laatste betaling per bank worden betaald en wordt binnen een week na vertrek teruggestort op uw bankrekening nadat de accommodatie is gecontroleerd door een van de medewerkers van Costa Andalucia Holidays.

PASPOORTGEGEVENS EN INCHECKEN BIJ DE POLITIE.
Iedere persoon boven de 16 jaar die in Spanje een vakantieaccommodatie huurt, of overnacht in een hotel, wordt met zijn / haar paspoortgegevens aangemeld bij de politie. Dit is een wettelijke verplichting voor verhuurders van vakantieaccommodaties en hotels.

BEVEILIGDE PASPOORTSCAN APP
Costa Andalucía Holidays beschikt over een beveiligde paspoortscan App die direct gekoppeld is aan de betreffende politiebureaus. Uw paspoort gegevens worden daarmee gescand waarna u uw handtekening digitaal invoert. De paspoortgegevens worden versleuteld verstuurd en opgeslagen op beveiligde servers. Dit alles wordt uitgevoerd overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018. Zie ook: AVG

INCHECKEN
Inchecken en afhalen van de sleutels is mogelijk van maandag tot en met zaterdag op ons kantoor tussen 16.00 en 17.00 uur lokale tijd. (Buiten het hoogseizoen is het kantoor gesloten op zaterdag)
Vroeg of laat inchecken kan alleen in overleg en met schriftelijke bevestiging per e-mail door Costa Andalucía Holidays. (Zie informatie hieronder).
Op zondagen, eerste en tweede kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag en tijdens de paasdagen is het kantoor gesloten en zijn begeleide incheck ‘s niet mogelijk.

INCHECKEN BUITEN KANTOORUREN
Als u wilt inchecken buiten kantooruren dan moet u dat tenminste 2 weken voor aankomst per e-mail melden aan info@costaandalucia.com.
Bij aankomst buiten kantooruren kunnen de sleutels worden opgehaald uit een van de sleutelkluisjes aan de buitengevel van het verhuurkantoor Costa Andalucia Holidays.
U ontvangt ruim voor aankomst de route en kluiscode, voor het ophalen van de sleutels uit het sleutelkluisje en verdere incheck- en vertrekinstructies, adres en route naar de accommodatie.

EXTRA KOSTEN LATE INCHECK
Aankomst buiten de kantooruren kan leiden tot extra kosten indien de sleutels om welke reden ook niet afgehaald kunnen worden uit een van de sleutelkluisjes bij het verhuurkantoor.
De kosten voor een begeleide late incheck van maandag tot en met zaterdag zijn 50 euro. Let wel: begeleide incheck buiten kantooruren kan uitsluitend na voorafgaand overleg maar zal op sommige tijdstippen onmogelijk zijn.
Op zondagen, eerste en tweede kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag en tijdens de paasdagen is het kantoor gesloten en bieden wij geen begeleide incheck ‘s.

UITCHECKEN
Uitchecken en sleutelteruggave voor 10.00 uur ‘s morgens lokale tijd. Als u vertrekt buiten de kantoortijden dan kunt u de sleutels deponeren in retour sleutelkluis nummer 10, aan de buitenmuur van ons kantoor.

SCHOONMAAKSERVICE, BEDLINNEN & BADLINNEN
De accommodatie wordt gereinigd, en voorzien van schoon bedlinnen en badlinnen vóór aankomst van de nieuwe gast(en). Per gast worden 1 set bedlinnen en 4 handdoeken verstrekt. In de accommodatie is een wasmachine aanwezig die onbeperkt gebruikt kan worden voor het wassen van bed- en badlinnen en uw kleding. Houd er rekening mee dat de verstrekte badhanddoeken en bedlinnen uitsluitend bestemd zijn voor gebruik in de accommodatie. Deze mogen dus niet worden meegenomen van de accommodatie voor gebruik elders. Schoonmaakservice tijdens de duur van uw verblijf is niet inbegrepen. Bij vertrek zal (zullen) de gast(en) de accommodatie in een bezemschone en opgeruimde staat achterlaten, het huisvuil moet in de daarvoor bestemde containers buiten de accommodatie worden gedeponeerd en alle gebruikte zaken zullen op de originele plek worden teruggeplaatst. Hoewel een eindschoonmaak onderdeel is van de verhuur door Costa Andalucía Holidays, behoudt zij zich het recht voor een inhouding op de borg te doen om additionele kosten te dekken als de gast(en) de accommodatie in een onacceptabele staat achterlaat (achterlaten).

SCHOONMAAK TIJDENS UW VERBLIJF
Extra schoonmaakservice tijdens uw verblijf is uiteraard mogelijk. Indien extra schoonmaak tijdens uw verblijf wordt gewenst, dan dit graag uiterlijk 2 weken voor aankomst per e-mail doorgeven aan info@costaandalucia.com. Deze extra schoonmaakkosten kunnen contant worden verrekend met de schoonmakers.

CONTROLE VAN DE ACCOMMODATIE
Na het inchecken heeft (hebben) de gast(en) 24 uur de tijd om eventuele gebreken of tekortkomingen te melden aan Costa Andalucía Holidays. Wordt binnen deze 24 uur door de gast(en) geen melding gemaakt van schade of gebreken dan zal de accommodatie worden beschouwd als zijnde vrij van schade of gebreken bij aanvang van de huurperiode. De eindcontrole van de accommodatie wordt gedaan door een medewerker van Costa Andalucía Holidays na vertrek van de gast(en).

SLEUTELS
Er zullen twee sets sleutels beschikbaar worden gesteld aan de gast(en) voor de duur van het verblijf. Bij verlies van een of meerdere sleutels of afstandsbediening of beschadiging van het slot zal een vergoeding vanaf € 150 - verschuldigd zijn ter dekking van de kosten van het aanbrengen van een nieuw(e) slot(en).

HET VERLIES VAN SLEUTELS
In geval van verlies van een of meer sleutels of afstandsbediening of beschadiging van het slot moet een vergoeding vanaf 150 euro worden betaald ter dekking van de kosten voor de installatie van een nieuw slot (of nieuwe sloten).

U HEEFT ZICHZELF BUITENGESLOTEN
Heeft u zichzelf buitengesloten zonder de sleutel mee te nemen? Tijdens kantooruren kunnen we bij u komen en de deur openen met een reservesleutel. De kosten hiervoor zijn vanaf € 30,00 afhankelijk van de locatie. Buiten kantooruren, of als u de sleutel aan de binnenkant van de deur heeft laten zitten moet een slotenmaker de deur voor u openen. De kosten voor een slotenmaker moeten door uzelf direct aan de slotenmaker worden betaald.

SLOTENMAKER
We kunnen een betrouwbare Engelssprekende slotenmaker aanbevelen. Bedrijf: A1-Locksmith. Website: www.a1locksmiths.es Naam: Paul. Telefoon: 0034 657 466 803

REGELS VOOR ZWEMBAD(EN) EN/OF ANDERE FACILITEITEN
Gebruik door de gast(en) van faciliteiten van of bij de accommodatie zoals bijvoorbeeld een zwembad, fitnessruimte, etc. zijn volledig voor risico van de gebruiker. Costa Andalucía Holidays of de eigenaar van de accommodatie kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor verwonding etc. van een gast(en) of verlies of schade aan persoonlijke bezittingen van de gast(en). Alle gasten en gebruikers zullen de regels respecteren die zijn weergegeven in de huisregels of op een bord bij het zwembad, in de fitnessruimte, etc.

KINDEREN BIJ HET ZWEMBAD
Het is verboden om kinderen zonder toezicht van een meerderjarige gebruik te laten maken van het (de) gemeenschappelijk(e) zwembad(en) of privé-zwembad(en)

WIFI INTERNET
De internetverbinding aan de Costa del Sol is niet altijd even snel en stabiel als in uw thuisland. Tegenwoordig beschikken veel accommodaties wel over een vaste internetverbinding via glasvezel of ADSL, maar als een goede Wi-Fi internetverbinding voor u van cruciaal belang is tijdens uw vakantie (bijvoorbeeld voor uw werk) neem dan vooraf contact op met ons alvorens uw accommodatie te boeken.

HUISDIEREN
Huisdieren zijn niet toegestaan in de meeste accommodaties. In sommige gevallen zijn huisdieren wel toegestaan maar alleen in overleg vooraf en met schriftelijke toestemming van Costa Andalucia Holidays. Als huisdieren zijn toegestaan dan wordt daarvoor een bedrag van 35,- euro per huisdier per boeking berekend.
Huisdieren worden alleen geaccepteerd onder de volgende strikte voorwaarde:

 • Dat uw huisdier(en) nooit alleen wordt (worden) achtergelaten in de accommodatie.
 • Dat uw huisdier(en) ten alle tijden goed onder controle worden gehouden en geen overlast bezorgen.
 • Dat u het beddengoed en etensbakjes voor uw huisdier(en) zelf meeneemt.
 • Dat uw huisdier(en) niet zijn toegestaan op de bedden of op het meubilair.
 • Dat uw huisdier(en) up-to-date zijn met alle noodzakelijke inentingen en behandelingen voor vlooien en ontwormen etc.
 • In Spanje moeten honden buitenshuis te allen tijde worden aangelijnd.
 • Op de meeste stranden zijn honden niet toegestaan.
 • Agressieve honden moeten een muilkorf dragen.

U dient de regels van het complex of vakantie resort ten aanzien van huisdieren te respecteren en alle uitwerpselen van uw huisdier(en) zelf op te ruimen.
Het niet naleven van een van deze punten kan leiden tot extra kosten ten laste van de gast(en) of het verwijderen van het huisdier / de huisdieren uit de accommodatie en onderbrengen van het huisdier / de huisdieren naar een dierenpension op kosten van de gast(en).

PRIVÉ RUIMTES VAN DE EIGENAAR
Elke ruimte of kastruimte in de accommodatie die is afgesloten en waarvoor geen sleutel is verstrekt aan de gast(en) is privé, en niet bedoeld voor gebruik door de gast(en).

REPARATIES & ONDERHOUD
Hoewel er alles aan gedaan wordt om de rust en privacy van de gast(en) te respecteren behoudt Costa Andalucía Holidays of een van zijn medewerkers zich het recht voor om, na overleg met de gast(en) en op redelijke tijden, de accommodatie te betreden voor het uitvoeren van noodzakelijke werkzaamheden zoals onderhoud of reparatie aan apparatuur of machines in en om de accommodatie, tuinonderhoud, onderhoud en schoonmaken van het zwembad en het uitvoeren van eventueel noodzakelijke reparaties aan de accommodatie.

VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE GAST(EN)
De gast(en) zal (zullen) Costa Andalucía Holidays direct op de hoogte te stellen van enig defect aan de accommodatie, storingen aan apparatuur, installaties, huishoudelijke apparaten of het zwembad zodat zo spoedig mogelijk maatregelen kunnen worden genomen voor reparatie of vervanging. De gast(en) stemt (stemmen) ermee in om schade door breuk, verlies of schade aan goederen, gebruiksvoorwerpen of andere zaken behorende tot de accommodatie, die zijn veroorzaakt door de gast(en) te vergoeden aan Costa Andalucía Holidays.

ANNULERINGSKOSTEN

 1. Bij annulering tot 60 dagen voor aankomst wordt de aanbetaling volledig teruggestort.
 2. Bij annulering van de 60e dag tot de 15e dag voor aankomst zijn de annuleringskosten 40% van de totale reissom.
 3. Bij annulering binnen 14 dagen voor aankomst zijn de annuleringskosten 100% van de totale reissom.

Een annulering dient schriftelijk of per e-mail te worden doorgegeven aan Costa Andalucía Holidays door de persoon die het boekingsformulier heeft ondertekend.

UW EIGEN REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING REGELEN
De gast(en) wordt ten zeerste aangeraden zelf een uitgebreide reisverzekering af te sluiten (inclusief annuleringsverzekering) om op deze wijze volledig gedekt te zijn voor schade of verlies van persoonlijke bezittingen, aansprakelijkheid, annuleringskosten, etc. daar deze niet gedekt worden door Costa Andalucía Holidays en/of de verzekering van de eigenaar van de accommodatie.

ANNULERING DOOR COSTA ANDALUCIA HOLIDAYS
Mocht Costa Andalucia Holidays uw boeking moeten annuleren omdat de accommodatie om welke reden dan ook niet beschikbaar is dan biedt Costa Andalucía Holidays de gast(en) de volgende opties:

 1. Een gelijkwaardige accommodatie (indien beschikbaar)
 2. Terugbetaling van alle al door Costa Andalucia Holidays ontvangen betalingen

De gast(en) zal (zullen) Costa Andalucía Holidays of de eigenaar van de accommodatie niet aansprakelijk stellen voor enige schade of verlies door het niet beschikbaar zijn van de accommodatie anders dan terugbetaling van de aan Costa Andalucía Holidays gedane betalingen ingeval geen vervangende accommodatie beschikbaar is.

Mocht Costa Andalucia Holidays uw boeking moeten annuleren tijdens uw verblijf in de accommodatie omdat de accommodatie niet langer beschikbaar is in verband met welke onvoorziene omstandigheid dan ook, dan biedt Costa Andalucía Holidays de gast(en) de volgende opties:

 1. Een gelijkwaardige accommodatie (indien beschikbaar) voor de resterende tijd van de overeengekomen huurperiode
 2. Terugbetaling van een deel van de al door Costa Andalucia Holidays ontvangen betalingen. (De terugbetaling wordt berekend op basis van het aantal dagen dat de vakantie te vroeg wordt beëindigd in verhouding tot het totaal aantal vakantiedagen)

De gast(en) zal (zullen) Costa Andalucía Holidays of de eigenaar van de accommodatie niet aansprakelijk stellen voor enige schade of verlies door het niet beschikbaar zijn van de accommodatie anders dan terugbetaling van de aan Costa Andalucía Holidays gedane betalingen ingeval geen vervangende accommodatie beschikbaar is.

De gast(en) moet(en) er rekening mee houden dat een alternatieve accommodatie (indien beschikbaar) een extra betaling tot gevolg kan hebben indien de alternatieve accommodatie duurder is dan de oorspronkelijke accommodatie. Bovendien zal (zullen) de gast(en) moeten accepteren dat de alternatieve accommodatie kan verschillen ten opzichte van de originele accommodatie en dat het mogelijk niet dezelfde voorzieningen of locatie heeft als het origineel.

BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID
Costa Andalucía Holidays, haar medewerkers of de eigenaar zullen door de gast(en) en medebewoners niet aansprakelijk gehouden worden voor:

 • Verlies van vakantieplezier of gemaakte extra kosten als gevolg van enige vertraging of wijzigingen aan vluchten, reisarrangementen of andere diensten die buiten de controle van Costa Andalucía Holidays vallen.
 • Enig verlies, schade of ongemak die het gevolg is van ongunstige weercondities, stakingen, oproer, of andere zaken buiten de controle van Costa Andalucía Holidays of de eigenaar.
 • Enig tijdelijk defect of onderbreking van verwarming, airco, internetconnectie, elektriciteit, water, gas of andere publieke voorzieningen.
 • Enige schade wegens annulering door de gast(en) anders dan omschreven bij de annuleringskosten.
 • Enige schade of vergoeding, anders dan het terugbetalen van de reeds gedane betalingen, wegens het niet kunnen leveren van de accommodatie zoals omschreven bij; alternatieve accommodatie.
 • Er kan geen verantwoordelijkheid worden genomen voor enig verlies van of beschadiging aan enig gemotoriseerd voertuig en/of de inhoud ervan welke zich op het terrein van de accommodatie bevindt.

Hoewel Costa Andalucía Holidays en/of de eigenaar alles in het werk zal stellen om eventuele gebreken aan de accommodatie, huishoudelijke apparaten of andere apparatuur zo snel mogelijk te verhelpen, erkent (erkennen) de gast(en) dat vanwege de beperkte huurperiode het voor kan komen dat een reparatie of vervanging niet tijdig mogelijk is. In zo’n geval zal Costa Andalucía Holidays of de eigenaar niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel geleden ongemak.

BOUWACTIVITEITEN
De accommodaties die verhuurd worden, zijn particuliere eigendommen van individuele eigenaren. De accommodaties bevinden zich meestal niet in vakantieparken, maar het zijn doorgaans particuliere huizen of privé appartementen in appartementen complexen die liggen in woonwijken of in een min of meer landelijke omgeving. Hierdoor kan het voor komen dat er onverwachte bouwwerkzaamheden plaatsvinden in de omgeving van de door u gehuurde accommodatie. Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door andere huiseigenaren, aannemers en / of overheidsinstellingen, waarmee wij geen enkele relatie hebben en waarop wij geen enkele invloed kunnen uitoefenen. Zowel de accommodatieverschaffer, boekingsagent of verhuurder zijn dan ook uitgesloten van elke aansprakelijkheid over de ontstane overlast veroorzaakt door bouwwerkzaamheden die niet in opdracht worden uitgevoerd door de accommodatieverschaffer zelf.

Costa Andalucía Holidays heeft de grootst mogelijke inspanning geleverd om ervoor te zorgen dat de gegevens en details van de accommodatie op de websites of op andere promotiematerialen waarheidsgetrouw worden weergegeven. Ondanks de zorgvuldige samenstelling van de informatie kan geen aansprakelijkheid worden geaccepteerd voor eventuele fouten in de tekst. Costa Andalucía Holidays aanvaardt daarom geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van onvolledigheid of onjuistheid in de teksten. Costa Andalucía Holidays behoudt te allen tijde het recht de inhoud van de websites waarop haar accommodaties worden geadverteerd om welke reden dan ook te wijzigen, aan te vullen of te verwijderen zonder daar enig persoon van op de hoogte te hoeven stellen.

Costa Andalucía Homes S.L. Carretera de Mijas km. 4.5 – Centro Nordico local 8ª - Mijas Costa 29651, Málaga, España. CIF (BTW) Nº 92392745, Registro Mercantil (kamer van koophandel) Málaga, Tomo 3197, Libro 2110, Folio 21, Hoja MA-60169, Inscripción 1, Registrado el día 18 de febrero de 2003.